Pedicurebehandeling bij reumatici €36,-

De reumatische aandoening zelf kunnen we niet behandelen. Wel weten we dat we bij cliënten met dit soort aandoeningen zacht te werk moeten gaan. Iedere stevige handdruk kan al pijnlijk zijn, dus een zachte aanpak is vereist. Ook is bekend dat we bij ontstekingen in gewrichten uiterst voorzichtig moeten zijn. We kunnen deze cliënten helpen door eelt en likdoorns te verwijderen. Deze geven namelijk extra pijn. Ook kunnen we met anti- drukmiddelen en ortheses likdoorns voorkomen. Bij eventuele geconstateerde problemen verwijzen wij u naar de huisarts.

Vergoeding  De pedicurebehandeling bij reumapatiënten wordt door sommige zorgverzekeraars tot een bepaald maximum vergoed. U kunt informatie daarover terugvinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

De behandeling komt overeen met de standaard pedicurebehandeling van maximaal 40 minuten.

Toepassen van CureTape®

Het toepassingsgebied van CureTape® is erg breed. Bij Les Pieds concentreren we ons vooral op het ondersteunen van de gewricht- en spierfunctie van onderbeen, enkel en voet door het gebruik van CureTape®.

CureTape® is gemaakt van een kwalitatief hoogwaardige elastische katoen voorzien van een antiallergische acryl kleeflaag, De ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen zorgen ervoor dat de tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Er is zo een ’24-uur per dag’ behandeling mogelijk, waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen. De tape is waterresistent, dus douchen en/of zwemmen is gewoon mogelijk.

Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Nagelreparatie (per nagel) v.a. €18,50

Het gebeurt vaak dat mensen niet op open schoenen durven te lopen omdat de nagels lelijk zijn van vorm of structuur door bijvoorbeeld scheuren of afbrokkelen van de nagel. Uw nagels kunnen met gel of acryl weer mooi gemaakt worden voor een langere periode. Deze techniek is ook geschikt voor mannen! Er kan eventueel over de gel en acryl heen gelakt worden. Er moet wel altijd een stukje natuurlijke nagel aanwezig zijn om de gel of acryl aan te laten hechten.

Nagelbeugels v.a. €20,00

Ingroeiende nagels drukken in de huid en veroorzaken pijn en ongemak. Ingroeiende nagels kunnen ontstaan door verkeerd knippen, niet goed passend schoeisel, een trauma door bijvoorbeeld sport i.c.m. transpiratie, strakke kousen of sokken en aangeboren nagelvorm. Het gebied rond de ingroeiende nagel kan pijnvrij gemaakt worden door het scherpe hoekje dat in de huid drukt glad te slijpen. Verder kan de nagel drukvrij worden gelegd. Met een aantal behandelingen en goede adviezen is het probleem vaak goed onder controle te houden. Soms lukt dat niet op deze manier en zijn nagelbeugels nodig.

Orthonyxie Deze methode houdt in dat een klein metalen draadje precies over de nagel wordt gebogen. Doordat er een geringe spanning op het draadje staat wordt de nagel continu uit de huid gehouden. Hierdoor wordt de nagel langzaam vlakker en verdwijnen uw pijnklachten vrijwel direct. De beugel wordt met een laagje gel vastgezet op de nagelplaat en groeit mee met de nagel. Na verloop van tijd (6-10 weken) wordt tijdens de controle de beugel verwijderd en eventueel opnieuw met extra spanning teruggeplaatst. U hoeft geen rekening te houden met de beugel tijdens kousen aantrekken en u kunt gewoon douchen of zwemmen.

Podofix De kunststof bodem van de Podofix¨ Actieve plak Spange wordt, door hem eenvoudig te buigen, individueel aangepast aan de nagelvorm van de cliënt. Vervolgens kan de spange geheel zonder inspanning worden vast geplakt. Na ca. 1 min., als de actieve Spange optimaal is uitgehard, kan door het ineendraaien van de ingebouwde draadlus de spanning worden geactiveerd. Hierdoor worden de nagelranden licht omhoog bewogen waardoor het omliggende weefsel wordt ontlast. Dosering van de trekkracht verloopt geleidelijk en eventueel in overleg met de cliënt. Vervolgens worden de uiteinden van de draadlus afgeknipt en wordt het Gel depot gevuld met PediGel dat in enkele seconden alles verzegeld

Tenslotte adviseren wij om niet te lang te wachten met een bezoek aan de pedicure na de eerste symptomen van een ingroeiende nagel, dit gaat helaas niet vanzelf over.