Pedicurepraktijk Les Pieds

Mijn naam is Jolien Mensink en ik werk als gediplomeerd Medisch- en Sportpedicure.

Sinds 2007 ben ik werkzaam als pedicure, in 2010 heb ik mijn diploma voor medisch pedicure behaald. Sinds 2012 ben ik ook gespecialiseerd in schimmeldiagnostiek en vanaf 2017 mag ik ook sportpedicure aan het lijstje toevoegen.

Per 1 januari 2009 ben ik opgenomen in het Kwaliteitsregister Pedicures (KRP). Het doel van het KRP is het inzichtelijk maken van de kwaliteit in de pedicurebranche. Pedicures die aan de gestelde eisen voldoen kunnen zich registreren. Een geregistreerde pedicure beschikt over de benodigde diploma’s én is verplicht zich bij te scholen.

Wij behandelen uw voeten op een vakkundige wijze en werken volgens de Richtlijnen van ProVoet en Code van de Voetverzorger.

Opleidingen en certificaten

  • 2007 Pedicure, Rijn IJssel College te Arnhem
  • 2010 Medisch Pedicure, Amice te Voorthuijzen
  • 2012 Schimmeldiagnostiek, LCPL te Leiden
  • 2017 medisch pedicure sport, Pediroda te Almelo
  • 2020 Schimmeldiagnostiek, Pediroda te Almelo
Het belang van voetverzorging.

Heeft u er wel eens bij stilgestaan wat uw voeten allemaal voor u doen? Ze brengen u overal naartoe! Goede voetverzorging is erg belangrijk. Vindt u niet dat ze meer aandacht verdienen dan de dagelijkse douchebeurt? Een verzorgende behandeling van uw voeten geeft u bovendien een ontspannen gevoel. Wilt u uw voeten echt de aandacht geven die ze verdienen? Bezoek dan regelmatig een ProVoet-pedicure of medisch pedicure .

Klachten en symptomen Iedereen kan voetproblemen krijgen. Denk aan eelt, likdoorns, kloven, blaren, schimmelnagels of ingroeiende nagels. Laat daarom regelmatig uw voeten behandelen.

Oorzaken voetproblemen De stand van uw voeten en de schoenen die u draagt zijn vaak mede oorzaak van voetproblemen. Sommige mensen hebben risicovoeten, waardoor een regelmatig bezoek aan een medisch pedicure raadzaam is. Denk aan mensen met diabetes mellitus, reumatische aandoeningen, kanker, vaataandoeningen, neurologische aandoeningen of dermatologische aandoeningen. Ook sporters en personen die tijdens hun werk hun voeten extra belasten hebben een groter risico op problemen. Zij kunnen terecht bij een medisch pedicure sport.

Wat doen wij De medische noodzaak van goede voetzorg wordt groter. Voetproblemen hebben namelijk invloed op uw algehele gezondheid. Komt u de eerste keer bij Les Pieds? Dan volgt er een volledige analyse, waarbij wordt gekeken naar de stand, huid en nagels van uw voeten. Ook stellen wij vragen over eventuele aandoeningen in het verleden. Op basis daarvan wordt in overleg met u een geschikte behandeling en de beste voetverzorging gekozen. Mocht het zo zijn dat uw problemen buiten onze behandelingsmogelijkheden liggen, dan wordt u doorverwezen naar een volgende discipline.

Ook als u geen voetproblemen heeft, kunt u uw voeten laten behandelen, wij bieden ook cosmetische voetverzorging  aan.

Klik voor meer informatie op de button “behandelingen”