Medisch pedicure

Als medisch pedicure ben ik  breed opgeleid. De medisch pedicure kan alle zogeheten risicovoeten behandelen; deze kunnen onder andere ontstaan als gevolg van een ongeval, reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Afhankelijk van de aandoening en pijnklachten, kunnen er verschillende technieken en materialen gebruikt worden.

Als medisch pedicure heb ik een adviserende, maar ook een signalerende/ preventieve rol als het gaat om afwijkingen aan de voet.
Ik werk volgens vastgestelde Richtlijnen en weet wanneer de cliënt doorverwezen moet worden naar de (behandelend) arts en of een andere gespecialiseerde zorgverlener en werk dan ook op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieder.                                                                                                                             

Mijn Specialisaties

Ik kan u de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden.

Meer informatie over de inhoud en prijs van de specialistische behandeling vind u bij behandelingen.

Behandelingen

Sportpedicure

Als sportpedicure behandelen we atleten van elk niveau, die klachten hebben van de huid en/of nagels van de voeten, of die een preventief voetverzorgings- en/of schoenadvies wensen in het kader van hun sportuitoefening.

Wij kunnen een doeltreffende, op herstel of op preventie gerichte behandeling en of advies geven.

Sportpedicure

Als sportpedicure behandelen we atleten van elk niveau, die klachten hebben van de huid en/of nagels van de voeten, of die een preventief voetverzorgings- en/of schoenadvies wensen in het kader van hun sportuitoefening.

Wij kunnen een doeltreffende, op herstel of op preventie gerichte behandeling en of advies geven.

 

 

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voet- en onderbeenmassage

Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.

Persoonlijke voetverzorging

Persoonlijke voetverzorging staat voor het heerlijk laten verwennen van uw voeten. Na een voetenbad en een peeling volgen de pakking en de massage. Dit is een puur verzorgende behandeling van de voeten. Zeer geschikt als cadeau!