Deelbehandeling v.a. €18,50

Een deelbehandeling houdt in dat er een deel van de voet wordt behandeld. Bijvoorbeeld: een likdoorn, een ingroeiende teennagel, een eeltplek of een combinatie van twee. Technieken vallen niet onder deelbehandelingen. 

Pedicurebehandeling (max 40 minuten) €32,-

 • ​Een anamnese, dit is het noteren van uw persoonlijke gegevens, de problemen aan uw voeten en eventueel ziektegeschiedenis die van belang kan zijn bij de behandeling. Dan wordt er goed naar uw voeten gekeken en alle voetproblemen ingetekend.​
 • Desinfectie van de voet met alcohol
 • Eventueel verdikte nagels duner frezen
 • Nagles knippen
 • Nagels vijlen en polijsten
 • Nagelomgeving reinigen
 • Eventueel ingroeiende nagels behandelen
 • Eventueel eelt en/ of likdoorns verwijderen
 • Desinfectie van de voet met alcohol
 • Eventueel drukvrij leggen van de nagel of plek waar likdoorn zat
 • Incrèmen van de voeten met een op uw huid afgestemde crème

Pedicurebehandeling bij sporters v.a. €32,-

Als sporter ben je bewust bezig met je lijf. Je wilt gezond zijn en lekker in je vel zitten. Voeten spelen daarbij een belangrijke rol: ze brengen je overal naartoe en zijn vrijwel onmisbaar in een sportief leven. Een aantal veel voorkomende klachten bij sporten zijn:

 • blauwe nagels (trauma nagels)
 • ingroeiende nagels
 • ingescheurde nagels 
 • kloofvorming op de hielen
 • overmatig transpireren
 • blaren
 • Eelt

Veel sporters weten niet dat de pedicure de aangewezen persoon is om voeten in conditie te krijgen en te houden. Vaak stappen ze bij klachten naar een huisarts of podotherapeut. Terwijl de pedicure specifieke kennis en kunde in huis heeft om sportvoeten vanaf de buitenkant in vorm te krijgen en te houden.
Of je nu professioneel bezig bent, of gewoon voor je hobby, we laten je graag kennismaken met de meerwaarde die de pedicure je kan bieden. Want als je voeten in vorm zijn, ben jij dat ook.

De behandeling komt overeen met de standaard pedicurebehandling van maximaal 40 minuten met extra aandacht voor de 'probleem'gebieden en advies op maat. Of een behandeling op maat in overleg.

Diabetes voetbehandeling, prijs is afhankelijk van diverse factoren

Voor een Diabetes patiënt is het belangrijk om de voeten regelmatig te laten onderhouden. Bij de behandeling bij diabetici en niet-diabetici komt veel overeen, maar de pedicure moet nog voorzichtiger te werk gaan om geen wondjes te veroorzaken. De pedicure geeft informatie en adviezen mee over de verzorging van de voeten met betrekking op de diabetische voet. Voor meer informatie kunt u een folder van ProVoet uit de wachtruimte meenemen. 
Komt u als cliënt met Diabetes Mellitus voor de eerste keer bij ons, dan dient u een verwijzing van de arts mee te nemen. Op de verwijzing dient het type diabetes, de Simm’s klasse en het Zorgprofiel vermeld te staan. 
 
Vergoeding 
De meeste zorgverzekeraars vergoeden een behandeling van de medisch noodzakelijke voetzorg bij cliënten met diabetes bij de pedicure. U kunt informatie daarover terugvinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. 
Bij Simms klasse 1-3 wordt de medisch noodzakelijke zorg vergoed vanuit de basisverzekering. De niet medisch noodzakelijke zorg en pedicurebehandelingen bij Simms klasse 0 is voor eigen rekening.
De medisch noodzakelijke zorg wordt bepaald door de Podotherapeut door middel van een Zorgplan. 

De behandeling komt overeen met de standaard pedicurebehandling  van maximaal 40 minuten.

Pedicurebehandeling bij reumatici €32,-

De reumatische aandoening zelf kunnen we niet behandelen. Wel weten we dat we bij cliënten met dit soort aandoeningen zacht te werk moeten gaan. Iedere stevige handdruk kan al pijnlijk zijn, dus een zachte aanpak is vereist. Ook is bekend dat we bij ontstekingen in gewrichten uiterst voorzichtig moeten zijn. We kunnen deze cliënten helpen door eelt en likdoorns te verwijderen. Deze geven namelijk extra pijn. Ook kunnen we met anti- drukmiddelen en ortheses likdoorns voorkomen.
Bij eventuele geconstateerde problemen verwijzen wij u naar de huisarts.

Vergoeding  
De pedicurebehandeling bij reumapatiënten wordt door sommige zorgverzekeraars tot een bepaald maximum vergoed. U kunt informatie daarover terugvinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. 

De behandeling komt overeen met de standaard pedicurebehandling  van maximaal 40 minuten.

Toepassen van CureTape® (prijs is afhankelijk van materiaalgebruik)

Het toepassingengebied van CureTape® is erg breed. Bij Les Pieds concentreren we ons vooral op het ondersteunen van de gewricht- en spierfunctie door het gebruik van CureTape®. 

CureTape® is gemaakt van een kwalitatief hoogwaardige elastische katoen voorzien van een antiallergische acryl kleeflaag, De ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen zorgen ervoor dat de tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Er is zo een '24-uur per dag' behandeling mogelijk, waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen. De tape is waterresistent, dus douchen en/of zwemmen is gewoon mogelijk. 

Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Nagelreparatie (per nagel) v.a. €18,50

Het gebeurt vaak dat mensen niet op open schoenen durven te lopen omdat de nagels lelijk zijn van vorm of structuur door bijvoorbeeld scheuren of afbrokkelen van de nagel.
Uw nagels kunnen met gel of acryl weer mooi gemaakt worden voor een langere periode. Deze techniek is ook geschikt voor mannen!
Er kan eventueel over de gel en acryl heen gelakt worden. Er moet wel altijd een stukje natuurlijke nagel aanwezig zijn om de gel of acryl aan te laten hechten. 

Nagelbeugels v.a. €20,00

Ingroeiende nagels drukken drukken in de huid en veroorzaken pijn en ongemak.
Ingroeiende nagels kunnen ontstaan door verkeerd knippen, niet goed passend schoeisel, een trauma door bijvoorbeeld sport i.c.m. transpiratie, strakke kousen of sokken en aangeboren nagelvorm.
Het gebied rond de ingroeiende nagel kan pijnvrij gemaakt worden door het scherpe hoekje dat in de huid drukt glad te slijpen. Verder kan de nagel drukvrij worden gelegd. Met een aantal behandelingen en goede adviezen is het probleem vaak goed onder controle te houden.
Soms lukt dat niet op deze manier en zijn nagelbeugels nodig.
 

Orthonyxie
Deze methode houdt in dat een klein metalen draadje precies over de nagel wordt gebogen. Doordat er een geringe spanning op het draadje staat wordt de nagel continu uit de huid gehouden. Hierdoor wordt de nagel langzaam vlakker en verdwijnen uw pijnklachten vrijwel direct.
De beugel wordt met een laagje gel vastgezet op de nagelplaat en groeit mee met de nagel. Na verloop van tijd (6-10 weken) wordt tijdens de controle de beugel verwijderd en eventueel opnieuw met extra spanning teruggeplaatst. U hoeft geen rekening te houden met de beugel tijdens kousen aantrekken en u kunt gewoon douchen of zwemmen.
 

Podofix
De kunststof bodem van de Podofix¨ Actieve plak Spange wordt, door hem eenvoudig te buigen, individueel aangepast aan de nagelvorm van de cliënt. Vervolgens kan de spange geheel zonder inspanning worden vast geplakt. Na ca. 1 min., als de actieve Spange optimaal is uitgehard, kan door het ineendraaien van de ingebouwde draadlus de spanning worden geactiveerd. Hierdoor worden de nagelranden licht omhoog bewogen waardoor het omliggende weefsel wordt ontlast. Dosering van de trekkracht verloopt geleidelijk en eventueel in overleg met de cliënt. Vervolgens worden de uiteinden van de draadlus afgeknipt en wordt het Gel depot gevuld met PediGel dat in enkele seconden alles verzegeld

Tenslotte adviseren wij om niet te lang te wachten met een bezoek aan de pedicure na de eerste symptomen van een ingroeiende nagel.

Orly nagels lakken €8,50 (i.c.m. een pedicurebehandeling)

Wilt u uw nagels laten lakken dan kunt u een kleurtje uit de salon kiezen van Orly. Er wordt een Basecoat aangebracht, één of twee lagen kleurlak afhankelijk van de dekking en tot slot een Topcoat. Deze lagen zijn nodig voor een optimaal resultaat zodat de nagellak lang houdt, de kleur niet in de nagel trekt en de nagels een mooie glans geeft. De nagellak blijft tot wel 4 weken mooi!*
Ook is het handig om een paar teenslippers mee te nemen, zodat de nagellak goed kan uitharden.

*De nagellijk blijft 4 weken mooi op gezonde teenagels. De ervaring leert echter dat het vaak tot wel 6 weken mooi blijft!

Orly GelFX €25,-

GelFX is een gel nagellak voor over de natuurlijke nagel. Aan te brengen als nagellak en uit te harden als gel. De GelFX blijft enkele weken zitten.
De Primer en Basecoat zitten vol met vitaminen. Deze formule verzorgt de nagel maar zorgt ook voor langhoudende bescherming, sterke en glanzende nagels. Wanneer er elders dan bij Les Pieds gellak is aangebracht en deze verwijderd moet worden, bedragen de kosten hiervoor €9,-.

Voetmassage v.a. €17,50

De aangegeven prijzen van de behandeling zijn indicaties en kunnen per persoon verschillen. Alle instrumenten worden na de behandeling grondig gereinigd en gedesinfecteerd volgens De Code van de Voetverzorger. Disposables worden éénmalig gebruikt en na de behandeling weggegooid.